demizson (bor&Élet)

Bor mellett jobban csúszik az Élet. Csak, hogy értsük: A demizson gyékényfonattal burkolt öblös, (fogantyús) borosüveg. Sok nyelvbe elszármazott szó a francia dame Jeanne (‘Johanna asszony’) nyomán, ez a régi francia tengerésznyelvben keletkezett.

Friss topikok

  • pomme-pomme: Csak azt nem írtad, hogy nem akármilyen oklevelet kaptál, hanem már a doktorit sikerült megszerezn... (2013.02.25. 07:58) Borbíróság, ahová érdemes elmenni
  • Étteremkritikus: A Borkonyha tényleg nagyon jó hely és igaz, hogy a pincérek kicsit bizonytalankodnak. Ekkora borvá... (2012.11.07. 17:48) Vacsora a Borkonyhában

Linkblog

közéleti blog

2013.02.10. 16:36 demi_zson

Változás a Tokaj kereskedőháznál: lehetőségek vagy kockázatok?

Az elmúlt héten jelentették be, hogy változások lesznek a Tokaj Kereskedőháznál és új vezérigazgató viszi tovább a céget. Meglepő volt a dolog, mert a bejelentés előtt két nappal még 20 éves születésnap volt reflektorfényben. Az első nyilatkozatstop után Demeter Ervin megyei kormánymegbízott megtörte a csendet és a minőségi, mintabirtok megvalósítását jelezte, mint célt. Lelkes Tokaj rajongóként, bízom benne, hogy a váltás során a megőrzendő értékek megmaradnak, és a negatív dolgok helyett jók lépnek. Sokdimenziós a dolog: a lehetőségek adottak, de könnyű rontani is. Mindez talán az egész borvidékre kihatással lehet. Kiss István, borász szakember korábbi vezérigazgató nem nyilatkozott. Az új vezető Goreczky Gergely, aki a borász szakmán kívülről jön, sem adott számot elképzeléseiről eddig a nyilvánosság felé. Én egyet tehetek: figyelek és várok. Aztán jövőre kíváncsian kóstolom a 2013-as kerházas borokat. Reméljük, lesz mit..

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demizson.blog.hu/api/trackback/id/tr415072827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása