demizson (bor&Élet)

Bor mellett jobban csúszik az Élet. Csak, hogy értsük: A demizson gyékényfonattal burkolt öblös, (fogantyús) borosüveg. Sok nyelvbe elszármazott szó a francia dame Jeanne (‘Johanna asszony’) nyomán, ez a régi francia tengerésznyelvben keletkezett.

Friss topikok

  • pomme-pomme: Csak azt nem írtad, hogy nem akármilyen oklevelet kaptál, hanem már a doktorit sikerült megszerezn... (2013.02.25. 07:58) Borbíróság, ahová érdemes elmenni
  • Étteremkritikus: A Borkonyha tényleg nagyon jó hely és igaz, hogy a pincérek kicsit bizonytalankodnak. Ekkora borvá... (2012.11.07. 17:48) Vacsora a Borkonyhában

Linkblog

közéleti blog

2012.05.19. 05:47 demi_zson

Vacsora a Borkonyhában

Feleségem névnapján egy igazán jó helyre kívántunk menni vacsorázni. Persze az anyagi lehetőségek és a visszafogottabb ízlésünk miatt a Michelin csillagos helyek ki voltak zárva, de Gault Milleau szerint 13-14 pontos kategória (Bock, Mák stb.) igenis szóba jött. Ebből a listából választottam a Borkonyhát. A Sas utcán lévő viszonylag fiatal hely a honlapja alapján is nagyon szimpatikus helynek nézett ki és a valóság is igazolt. Finom ételek, széles borkínálat, kedves kiszolgálás és a feleségemnek is tetszett. Ha már minden gasztro kritikus a kákán is csomót keres én is megtenném:

(a) A pincérekben volt kis bizonytalanság, ha pl. valaki a desszerthez nem édes bort akart inni. Erre érdemes lenne felkészülni, ajánlom figyelembe a Herczeg Ágnes Borok a konyhában könyvet vagy éppen a Borigo-ban megjelent hasonló írásokat, teszteket. Vagy egyszerűen csak javaslom az összekóstolásokat. Ilyenen bármikor én is szívesen részt veszek. :o)))

(b) szerintem érdemes otthagyni egy étlapot a vendégeknek, hátha eszükbe jut valami. Ez kimaradt.

Persze kritika ide vagy éppen oda nagyon jó hely. Maradjanak meg sokáig annak!

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://demizson.blog.hu/api/trackback/id/tr614525275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2012.11.07. 17:48:57

A Borkonyha tényleg nagyon jó hely és igaz, hogy a pincérek kicsit bizonytalankodnak. Ekkora borválaszték mellett én nagyobb felkészültséget várnék el.
Érdemes megjegyezni, hogy a Bazilika miatt sok a turista, ezért érdemes előre asztalt foglalni.

És még annyit, hogy a Gault Millau e-nélkül írja a nevét :)
süti beállítások módosítása