demizson (bor&Élet)

Bor mellett jobban csúszik az Élet. Csak, hogy értsük: A demizson gyékényfonattal burkolt öblös, (fogantyús) borosüveg. Sok nyelvbe elszármazott szó a francia dame Jeanne (‘Johanna asszony’) nyomán, ez a régi francia tengerésznyelvben keletkezett.

Friss topikok

  • pomme-pomme: Csak azt nem írtad, hogy nem akármilyen oklevelet kaptál, hanem már a doktorit sikerült megszerezn... (2013.02.25. 07:58) Borbíróság, ahová érdemes elmenni
  • Étteremkritikus: A Borkonyha tényleg nagyon jó hely és igaz, hogy a pincérek kicsit bizonytalankodnak. Ekkora borvá... (2012.11.07. 17:48) Vacsora a Borkonyhában

Linkblog

közéleti blog

2010.09.05. 22:42 demi_zson

Bor mámor Bénye....

 Június elején Erdőbényén töltöttem feleségemmel egy hétvégét. Persze boros élményünk is volt. Homonna Attilánál egy fantasztikusat kóstoltunk. Hordóról, kísérleti tételek sorban. Ez egy külön misét megér. Aztán másnap a fárasztó biciklitúra után Karádi és Berger romkocsmáját is megnéztük. Ismét bensőséges fogadtatás, borászok gyermekei szaladgáltak az udvaron, mi meg benn kóstoltunk. Mindössze 3 tételt, de mindegyik jó volt. Három hónappal később kortyolgatjuk az emlékbe hozott Furmintot. Száraz furmint 2007-es évjáratból. Nem rossz, sőt kifejezetten jó. Érződik a fahordós érlelés, de mégis könnyű. Tetszik. Ilyen borok miatt kezdek kételkedni abban, hogy a vörösbort szeretem jobban.

De még nem dőlt el ez a kérdés....

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://demizson.blog.hu/api/trackback/id/tr402274039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása