Feleségem névnapján egy igazán jó helyre kívántunk menni vacsorázni. Persze az anyagi lehetőségek és a visszafogottabb ízlésünk miatt a Michelin csillagos helyek ki voltak zárva, de Gault Milleau szerint 13-14 pontos kategória (Bock, Mák stb.) igenis szóba jött. Ebből a listából választottam a Borkonyhát. A Sas utcán lévő viszonylag fiatal hely a honlapja alapján is nagyon szimpatikus helynek nézett ki és a valóság is igazolt. Finom ételek, széles borkínálat, kedves kiszolgálás és a feleségemnek is tetszett. Ha már minden gasztro kritikus a kákán is csomót keres én is megtenném:
(a) A pincérekben volt kis bizonytalanság, ha pl. valaki a desszerthez nem édes bort akart inni. Erre érdemes lenne felkészülni, ajánlom figyelembe a Herczeg Ágnes Borok a konyhában könyvet vagy éppen a Borigo-ban megjelent hasonló írásokat, teszteket. Vagy egyszerűen csak javaslom az összekóstolásokat. Ilyenen bármikor én is szívesen részt veszek. :o)))
(b) szerintem érdemes otthagyni egy étlapot a vendégeknek, hátha eszükbe jut valami. Ez kimaradt.
Persze kritika ide vagy éppen oda nagyon jó hely. Maradjanak meg sokáig annak!